Hjemmelaget krokan

Dessert

krokan

Til is, til kaker, til dessert. Krokan er alltid en slager og råkjapt å lage selv. Bare pass godt på og hold massen i bevegelse hele tiden i pannen. Like mengder sukker og mandler sikrer at krokanen ikke blir for overstrømmende søt, noe som ofte er tilfellet med den ferdigkjøpte. Dette er min mors metode, og dette laget hun alltid når hun skulle lage min bursdagskake. Marsipankake med hennes hjemmelagede bringebærsyltetøy og krokankrem. O lykke!

Ingredienser

fire spiseskjeer mandler

fire spiseskjeer sukker

en halv spiseskje smør

Kle en bakeplate med papir og finhakk mandlene godt.

Bruk en jernpanne og sett den på middels varme. Ha i smøret og når det akkurat såvidt er smeltet drysser du sukkeret i pannen og rør godt så det klumper seg litt.

Ha i mandlene og rør alt godt sammen. Bruk en tresleiv til å vende massen og spre den ut på nytt i pannen, gjenta prosessen til krokanen er lett gyllen. Følg godt med hele tiden, dette tar få minutter.

Spre den utover på bakepapiret og la den avkjøle seg. Knekk den opp med hendene og ha den i en tykk plastpose. Knus den med en kjøttbanker eller et kjevle og oppbevar krokanen på et tett glass.