Fersken Cobbler

Dessert

fersken-cobbler

Dette er en godbit fra Sørstatene som du kan variere med ulike typer frukt men denne varianten med fersken er nok den mest kjente. Dette er en delvis amerikansk dessert skapt på amerikansk jord av britiske kolonister med lokale råvarer. Det høres nok rart ut for oss at amerikanerne er så opptatt av dette men de har ikke mange matretter de virkelig kan kalle sine egne så da er det forståelig at de holder ekstra godt på det de anser som sitt. Vaniljeis er godt tilbehør til denne desserten.

Ingredienser

125 gr hvetemel

75 gr lys brunt sukker

100 gr sukker

en teskje bakepulver

en halv teskje havsalt

en halv teskje ekte vaniljeekstrakt

to dl melk

100 gr smeltet smør

en boks halve ferskener (Del Monte er supert)

en kvart teskje malt kanel

Sett ovnen på 200 °C og kle en liten langpanne (20 x 30 cm) med bakepapir, smør det lett. Du kan også bruke en stor springform eller en paiform..

Bland sammen mel, sukker, brunt sukker, salt og bakepulver, lag et krater og tilsett melk, vanilje og smeltet smør og rør alt sammen til en glatt tykk røre. Hell røren i den smurte formen og legg i fersken i med snittflaten ned. Dryss på litt kanel og bak den i ovnen i ca. 30-35 minutter.

En cobbler serveres lunken men ikke i pene stykker, det beste er å bruke en stor skje og anrette ferskenen midt på tallerkenen eller i bollen med kakedelen dandert rundt så pent du kan.