Eplestrudel fra Piemonte med filodeig

Dessert

eplestrudel-med-filodeig

Så du trodde strudelen var tysk? Vel ja, den er vel helt nøyaktig en østerriksk spesialitet men spises i dag i flere europeiske land. Filodeig er noe du kjøper i frysedisken og den tiner raskt så dette er noe som er rask og lage. Eplefyllet kan også lages i god tid før disse skal i ovnen. Denne spesifikke oppskriften er fra italienske Piemonte, et distrikt som er kjente for sine gode epler.

Ingredienser

gir to ferdige strudel:

tolv ark filodeig

50 gr smeltet smør

seks faste epler

100 gr sukker

75 ml vann

en teskje malt kanel

en spiseskje friskpresset sitronsaft

to tykke skiver loff kjørt til smuler

Sett ovnen på 180 °C og kle en stekeplate med bakepapir. Smelt smøret i en liten kjele og sett en panne på medium varme. Skrell eplene og  del de inn i små terninger, ha de i pannen med vann, sukker, kanel og sitron og kok opp. La blandingen koke i omlag ti minutter eller inntil de er myke og ta blandingen av varmen. Rør inn smulene og la den avkjøle seg en stund.

Legg et ark foliedeig og pensle det med smeltet smør og gjenta dette med tre ark til. Legg på halvparten av eplefyllet i en haug og legg et ark oppå fyllet. Fold inn deigen slik du ser på bildet og ta et ark og legg oppå som dekor. Bare husk og fold inn deigen under. Gjenta prosessen med den andre studelen og pensle godt over med resten av smøret.

la de får mellom 25 og 30 minutter i ovnen inntil de er pent gylne.