Crepes Suzette

Dessert

Mannen som skapte Eggs Benedict Oscar Tschirky står også bak denne velkjente mesten-franske desserten. Man sier at den er fransk fordi man aller helst skal bruke Grand Marnier likør men rettens opprinnelige navn var faktisk Pancakes Casino Style. Disse franskmennene vet å ta kreditten for det meste.

Ingredienser

crepes:

125 gr hvetemel

en kvart teskje salt

to sammenpiskede egg

en spiseskje smeltet smør

tre dl melk

finrevet skall av to appelsiner

——

appelsinsaus:

tre store appelsiner

50 gr sukker

en dl Grand Marnier eller Cointreau

Lag pannekakerøren ved å tilsette det tørre i en bolle, lag en krater i midten, tilsett det fuktige og pisk inn melet fra kanten gradvis med en ballongvisp.

Sett røren til side mens du forbereder resten. Skjær toppen og bunnen av appelsinene så den står støtt på skjærefjølen. Kutt av skall og det hvite med en liten skarp kniv. Plasser en sikt over en bolle og skjær ut appelsinbåtene, all saften skal renne gjennom sikten og ned i bollen. Pass på å plukke ut evt. steiner.

I en panne, tilsett sukkeret og la det bli lyst karamellfarget, tilsett likøren, brenn av alkoholen og tilsett appelsinsaften. La det redusere til ca. halvparten. Tipp inn appelsinbåtene og hold sausen noenlunde varm.

Stek små tynne pannekaker i teflonpanne, smør pannen ved å tilsette litt nøytral olje på en dott kjøkkenpapir og gni raskt over pannen før hver pannekake du steker. Fold de sammen i trekanter og hold de varme i ovnen mens du steker resten.

Server pannekakene med en kule vaniljeis og øs sausen over pannekakene.