Arabiske pannekaker med appelsinsirup

Dessert

arabiske-pannekaker

Disse lette og luftige pannekakene er en klassisk arabisk dessert. Araberne er kjente for sin trang til det søte etter middag og ulike varianter av disse pannekakene finner du i hele Midtøsten. Denne spesifikke oppskriften kommer fra Jordan.

Ingredienser

pannekakene:

150 gr hvetemel

en spiseskje sukker

en drøy teskje bakepulver

en kvart teskje natron

en klype malt kardemomme

tre spiseskjeer yoghurt eller creme fraiche

en drøy dl melk

et egg

en halv dl mandelolje eller smeltet smør

——

appelsinsirup:

225 gr sukker

saften av en halv sitron og vann (tilsammen halvannen dl)

en spiseskje appelsinblomstvann (orangeflowerwater)

Begynn med å lage sirupen. Kok opp vann og sukker, ikke rør i kjelen men drei på den innimellom for å hjelpe sukkeret med å løse seg opp. Når det koker så skru ned temperaturen og la den småkoke i 10-15 minutter. Tilsett appelsinblomst-vannet og kok videre i fem minutter. Sett sirupen til side for avkjøling.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene til pannekakerøren og lag en fordypning i midten av bollen. Pisk sammen yoghurt og melk sammen med egget. Hell dette i melet og pisk godt sammen til en glatt røre. Avslutt med å tilsette oljen/smøret. Du vil endel opp med en tykk og luftig røre.

Stek små tykke pannekaker i en tørr teflonpanne på middels varme. De kan holdes varme under folie i ovnen ved ca. 120 °C. Legg de utover på et fat og drypp over appelsinsirupen før servering. Dryss gjerne på noen ristede nøtter, her har jeg brukt pecankjerner.