Victoriansk sjokoladekake

Bakverk

viktoriansk-sjokoladekake

Dette er en gammel kakeoppskrift som det er på høy tid å ta frem igjen. Oppskriften er engelsk fra en kokebok publisert i 1877. Den er tilpasset noe i mengden ingredienser siden råvarene i dag er av bedre kvalitet og den har fått en meget god smørkrem som fyll.

Ingredienser

150 gr smør

150 gr sukker

125 gr mørk kokesjokolade

tre spiseskjeer melk

tre egg

200 gr hvetemel

en teskje bakepulver

en teskje natron

en toppet spiseskje mørk usøtet kakao

——

smørkrem:

75 gr smør

en spiseskje kremfløte

en teskje ekte vaniljeekstrakt

175 gr melis

en spiseskje mørk usøtet kakao

melis til pynt

Smør to kakeformer på 20 cm. og sett ovnen på 180 °C.

Smelt sjokolade og melk over vannbad og pisk smør og sukker hvitt. Tilsett eggene etter tur og pisk alt sammen til en jevn røre. Ha i den smeltede sjokoladen og avslutt med de tørre ingrediensene. Fordel røren i formene og stek de i 25-30 minutter. Sjekk med en kakenål at de er gjennomstekte.

La de avkjøle seg i formen får du tar de ut og avkjøler de helt på kakeristen.

Pisk sammen smør, fløte og vanilje til en jevn masse og tilsett deretter melis og kakao, miks alt godt sammen til en glatt glasur, ikke bekymre deg for om kremen kan virke noe tørr, Bare rør videre og du ser at du ender opp med en fyldig krem.

Legg den ene kakebunnen med bunnen opp, fordel kremen over og legg den andre bunnen opp med stekeflaten opp så kakene ligger bunn mot bunn. Dryss på et tykt lag melis på toppen og la kaken sette seg en stund før servering.