Torta Caprese

Bakverk

tortacaprese

En deilig mandel- og sjokoladekake fra Capri. Det er på tide at vi nordmenn slutter å forbinde Capri med den skrekkelige oppfinnelsen Spaghetti alla Capri. Ren ondskap på boks. Dette derimot gjør ære på denne vakre øya ved Amalfikysten.

Ingredienser

3 1/2 dl malte mandler

250 gr smør

2 1/2 dl sukker

seks egg

250 gr mørk sjokolade (smeltet og avkjølt)

en klype havsalt

melis til dekor

pisket krem til servering

Sett ovnen på 175 °C og kle en springform med bakepapir i bunnen, smør hele formen godt. Pisk smør og 1 3/4 del av sukkeret på full hastighet i en kjøkkenmaskin. Tilsett eggeplommene og mandlene vekselsvis sammen med sjokoladen.

Pisk eggehvittene sammen med saltet, skru opp hastigheten etter en stund og tilsett resten av sukkeret. Eggehvittene skal lett kunne formes til topper men skal ikke være helt stivpisket.

Pisk inn 1/4 av eggehvitene i kakerøren for å gjøre den lettere, vend så inn resten av eggehvitene med rolige bevegelser med en slikkepott og hell røren i kakeformen. Stek kaken i ca. 45 minutter til den er fast langs kanten men litt fuktg i midten. La den kjølne seg i formen i ca. 20-30 minutter. Vend kaken og fjern bakepapiret, vend den tilbake så den står riktig vei og la den bli helt kald. Sikt over melis før servering og anrett den med litt pisket krem.