Pizzasnurrer Oh so cheesy

Bakverk

pizzasnurr

Glem alt om de tørre utgavene av pizzaens skillingsbolle, disse saftige godbitene passer perfekt i matpakken, i piknikkurven, på tapasbordet, i tursekken, til barnebursdagen eller som kveldskos. Dette er min egen oppskrift men du står selvfølgelig fritt til å bruke det fyllet du ønsker. Vil du lage de vegetariske kan jeg trygt anbefale deg å bruke stekt finhakket sopp eller revne gulrøtter med vannet godt klemt ut. De er også veldig fine å fryse så har du en godbit på lur når du måtte ønske.

Ingredienser

gir ca. 24 snurrer:

seks dl grov sammalt hvete

seks dl hvetemel

en pose tørrgjær

to spiseskjeer vanlig olivenolje

en teskje havsalt

en halv spiseskje tørket oregano

fire dl vann

——

fyll:

fire dl pizzasaus

en stor finhakket rødløk

50 gr pepperonipølse i strimler

75 gr røkt skinke eller spekeskinke

250 gr revet hvitost

100 gr fersk revet parmesan

tørket oregano etter smak

Bland sammen grovt og fint hvetemel sammen med tørrgjær, salt og oregano i miksebollen og sett eltekroken på maskinen. Tapp i lunkent vann og ha i oljen. Hell all væsken forsiktig nedi miksebolen langs kanten så alt melet samler seg i bunnen og blir blandet med væsken. La maskinen jobbe i omlag ti minutter eller til deigen har samlet seg rundt eltekroken og har sluppet kanten av bollen.

Sett deigen til heving på et lunt sted under plast i halvannen time.

Kjevle ut deigen til et rektangel på rundt en halv cm og smør på pizzasausen, ikke smør den lenger ut enn at du har en klaring på 3-4 cm. langs kanten siden fyllet presses utover når du ruller. Legg deretter på fyllet i et jevnt lag og rull leiven sammen.

Kle bakeplater med papir og skjær av de tørre endestykkene. Skjær så opp rullen i underkant av to cm. tykke skiver og legg de på brettene. Jeg pleier å steke ni stykker pr brett så unngår jeg at de henger sammen. Dryss litt parmesanost og oregano på snitteflaten til hver snurr.

Sett ovnen på 220 °C og la snurrene etterheve i omlag tjuefem minutter. Stek de deretter i ca. tjue minutter eller til de er pent gylne og la de avkjøle seg på rist.