Peanøtt og snickersmuffins

Bakverk

peanott-og-snickersmuffins

Peanøtter og sjokolade er så godt sammen men dette er mektige muffins så ikke lag de i size americana med de største muffinsformene. Peanøttsmøret bør ha romtemperatur, hvis ikke er det vanskelig å få det godt blandet sammen med melet så du får den rette sandkornete konsistensen. Hvis sjokoladen har romtemperatur bør du legge den i frysen hvis ikke kan det være noe skikkelig klin å hakke den opp men er den kjøleskapskald går det helt fint. For erfarne muffinsbakere vil mengdeforholdene i denne oppskriften virke rare- særlig mengden bakepulver men det er riktig, du skal ha i såpass. Det er fordi røren blir veldig tung og den trenger godt med ekstra hevemiddel.

Ingredienser

250 gr hvetemel

seks spiseskjeer lys brunt sukker

halvannen spiseskje bakepulver

en klype havsalt

seks spiseskjeer grovt peanøttsmør

60 gr smeltet smør

et egg 

1 3/4 dl melk

to dobbeltpakker Snickers sjokolade (160 gr til sammen)

Sett ovnen på 200 °C, smelt smøret og sett det til avkjøling og kle et muffinsbrett med tolv papirformer. Bland sammen mel, sukker, bakepulver og salt. Bland i peanøttsmøret og miks til du har en grovkornet masse.

Pisk sammen egget med det smeltede smøret og melken og vend dette forsiktig inn i bollen. Bland så inn den hakkede sjokoladen. Fordel røren i muffinsformene. Disse muffinsene hever seg ikke så mye siden røren er tung så en spiseskje pr. form er akkurat passe.

Bak muffinsene i ca. 20-25 minutter til de er gylne, har hevet noe og føles faste i konsistensen. La de avkjøle seg i omlag minutter på brettet før de settes på kakeristen. Vær forsiktig siden karamellen i sjokoladen nå er smeltet og fortsatt kan være glovarm.