Naan No. I

Bakverk

naan

Man trenger ikke tandooriovn for å lage god naan hjemme. Jeg pleier heller aldri å kalle dette for naanbrød siden det for en inder som skjønner/snakker norsk betyr brød-brød. Vi trenger ikke si ordet to ganger. Disse brødene er nydelige som en forrett etterfulgt av indisk mat men de er også perfekte til supper eller som brytebrød til tapasbordet. 

Ingredienser

fire dl hvetemel (her må du kjenne deg frem, mulig du trenger litt mer)

en teskje bakepulver

en teskje havsalt

halvannen teskje sukker

to dl melk og to spiseskjeer nøytral olje

smeltet smør til pensling

frisk koriander, sesamfrø eller nigellafrø til topping

Miks en deig av hvetemel, bakepulver, havsalt, sukker og melk med olje oppi. Miks sammen og la den hvile i en time. Sett en bakeplate uten bakepapir nest øverst i ovnen og sett på grillelementet ved 225 °C. Du må ikke sette platen helt øverst da brødene vil blåse seg opp i grillelementet.

Dryss litt mel på bakebenken og del deigen i fire, klapp eller kjevle ut brødene. Klem nedi noen sesamfrø, nigellafrø eller frisk koriander. Klask de ned på den glovarme bakeplata og la de stå i ca. fem til syv min til de har blåst seg opp og har fine svarte/brune flekker. Følg godt med siden alle ovner er forskjellige, Smør på litt smeltet smør mens de er varme og server.