Myke flatbrød med nigellafrø

Bakverk

Kjempegode myke flatbrød med nydelig smak av de spesielle sorte løkfrøene (nigellafrø). Server de til indisk mat, til supper eller salater eller sammen med ulike dipper som snacks eller mellomrett.

Ingredienser

500 gr hvetemel

syv gr tørrgjær

to teskjeer havsalt

to spiseskjeer yoghurt

to spiseskjeer olivenolje og litt ekstra til pensling

omlag tre dl varmt vann

——

glasering:

et egg

en teskje vann

en teskje yoghurt

en spiseskje nigellafrø (selges ofte under navnet kalonji eller black onion seeds)

Bland sammen mel, gjær og salt i en romslig bolle og lag et krater. Ha yoghurt og olje oppi et litermål og hell på varmt vann til du har 3,5 dl. Pisk dette raskt sammen og hell dette oppi bakebollen. Miks raskt sammen med hendene eller en tresleiv og tilsett mer væske om nødvendig.

Strø litt hvetemel på benken og kna deigen, tilsett mer mel om nødvendig til du har en smidig deig som ikke er klissete. Smør innsiden av en bolle med litt olje, ha deigen oppi, dekk med plastfolie og la deigen heve på et lunt sted i en times tid.

Slå deigen ned og la den hvile i ca. 10 minutter. Sett ovnen på 220 °C og del deigen i tre, del dem så igjen så du har seks emner. bruk et kjevle eller hendene og klapp ut et eggeformet brød. Legg de på bakeplaten med papir under, dekk de med et klede og la de heve i ti minutter. Bruk en kniv og skjær noen kryssformede snitt i deigen,

Pisk sammen egg, vann og yoghurt og pelse brødene med dette. Dryss på nigellafrø og bak de i 8-10 minutter til de er luftige, gylne og lekre. Dekk de med et kjøkkenhåndkle når de er ute av ovnen så de ikke blir for sprø.