Mini Pain au chocolat - chocolatine

Bakverk

mini-pain-au-chocolat

Disse små lekkerbitene lages av den samme deigen som croissants og spises både i Frankrike og Østerrike. Der regnes de som en nasjonalt bakverk men for oss er det nok Frankrike som forbindes mest med disse. De er fantastisk gode til kaffen som en liten snack, eller som en avslutning på en sen frokost. Du kan selvfølgelig lage deigen selv men det er en lang prosess som krever et noenlunde kjølig rom å jobbe i, og det er ikke så lett å finne tid & sted til dette. Men kjøper du en butterdeig med ekte smør så får du mer eller mindre det samme resultatet. Noen fordeler med moderne teknologi skal man benytte seg av.

Ingredienser

en pakke butterdeig ( se til at du kjøper en type som er laget med ekte smør og ikke margarin)

100 gr grovhakket mørk sjokolade eller små ferdige buttons

noen få spiseskjeer siktet melis

Sett ovnen på 190 °C og legg et stykke bakepapir på en stekeplate.

Pakk ut butterdeigen og la den tine i en halvtimes tid på kjøkkenbenken så den blir myk nok til å rulle sammen men ikke la den tine helt så den blir klissete og vanskelig å jobbe med.

Hakk sjokoladen hvis du ikke bruker små ferdige "buttons" som jeg synes er enklest og best for å lage dette. Kutt butterdeigen i ca. fem cm brede remser med et pizzahjul, dryss på litt sjokolade og rull de sammen. Legg de på brettet med skjøten ned og sikt over litt melis. 

Stek de i omlag 15-20 minutter inntil de har blåst seg opp og er lys gylne. Serveres lune.