Mini Eclairs med ulike glasurer

Bakverk

petite-eclairs

Små, søte og franske. Lag de lekreste kaker og varier med farger og pynt eller lag en uimotståelig salt karamellglasur. Eclairs er noe alle liker og de er fantatiske til kaffe. Varier gjerne med frukt, vaniljekrem eller annet du liker. Mulighetene er nærsagt uendelige. 

Ingredienser

gir omlag seksten eclairs:

65 ml vann

65 ml melk

en teskje havsalt

en teskje sukker

50 gr meierismør i terninger

ca. 85 gr hvetemel

to store egg

----

chantillykrem:

tre dl kremfløte

en spiseskje sukker

en teskje ekte vaniljesukker

----

melis,vann og konditorfarge

strøssel etter ønske

----

salt karamellglasur:

150 gr lys brunt sukker

75 gr usaltet smør

en god klype havsalt

en halv dl helmelk

ca. 125 gr melis

Sett ovnen på 200 °C og legg et stykke bakepapir på en stekeplate. Kok opp vann, melk, sukker, salt og smør, trekk kjelen av platen når det koker og smøret har smeltet og tipp i alt hvetemelet. Rør godt til alt har samlet seg i en deigklump og la den avkjøle seg. Rør deretter inn ett og ett egg av gangen og rør svært godt imellom hvert egg. Fyll røren i en sprøytepose med en bred metalltipp og skjærer fint i den faste deigen.

Sprøyt ti cm. lange pølser med litt avstand imellom seg på stekebrettet og stek kakene i omlag et kvarter. De skal være lys gylne. Avkjøl de helt på rist før de kuttes i to på langs. 

Til karamellglasuren melter du sammen sukker, smør og havsalt i en liten kjele og heller i melken når massen er jevn. Kok i to minutter før du rører inn melisen. Glasuren stivner fort men kan varmes opp på nytt så du kan dekorere eclairs senere. Rør sammen de fargede glasurene.

Pisk fløte, sukker og vaniljesukker til en stiv krem og fyll den i en sprøytepose med smal tip. Fyll eclairsene med krem og sett på lokket før du forsiktig smører på glasuren og dekorerer etter ønske. Server straks.