Mexican spice-brownies

Bakverk

mexican-spice-brownies

Brownies i seg selv er fantastisk godt men her gir vi den ekstra hete og varme med gode krydderier og sterk chili. Kombinasjonen sjokolade & chili kjenner mange godt fra det mexicanske kjøkkenet og selv tilsetter jeg gjerne en god skje usøtet kakao i min chili con carne. Disse browniene blir ikke sterke, bare varme og det er viktig og bruke den rette blandingen av sjokolade. For mye ren 70% eller enda sterkere sjokolade gjør kaken for bitter og kraftig. 

Ingredienser

250 gr smør

200 gr Freia Dronningssjokolade

50 gr 70% kokesjokolade

en teskje hver av malt chilipulver, malt kardemomme og malt kanel

to teskjeer ekte vaniljesukker

fem egg

fem dl sukker

tre dl hvetemel

to teskjeer bakepulver

en god klype finmalt havsalt

Smelt smøret i en passende kjele på medium varme, Når det har smeltet pisker du i krydderier og vaniljesukker. Sett det hele til side. Knekk opp sjokoladen i ruter, kle en passende 20 x 30 cm form med bakepapir og smør det. Sett ovnen på 150 °C.

Knekk alle eggene i en romslig bakebolle og tilsett sukkeret, pisk det til en jevn masse men du skal ikke lage eggedosis. 

Sett smøret tilbake på svak varme og tilsett all sjokoladen. Pisk rolig inntil all sjokoladen har smeltet og hell den over i eggene. Pisk det godt sammen til en jevn røre før du tilsetter hvetemel, bakepulver og havsalt. Pisk videre til en tykk og seig kakerøre. Hell den over i formen og bak den i en god time. La kaken stå i formen i minst en time før den tas ut og kuttes opp i passende biter.  

Kaken egner seg veldig godt til frysing og tines raskt i romtemp.