Maismuffins med chili & arabikipølse

Bakverk

maismuffins-chili-arabiki

Arabikipølser er japanske røkte svinepølser som du kan (om du er heldig) finne i frysedisken hos enkelte japanske eller asiatiske markeder. De er milde i smaken og er ofte smaksatt med løkpulver. Her kutter jeg dem opp og bruker i de lunsjmuffinsene som jeg har flere varianter av. Sammen med mais, ost og chili blir de noen utmerkede godbiter du enkelt kan ta med deg til skole eller jobb. 

Ingredienser

gir ti store muffins:

to arabikipølser i terninger

en halv rød paprika i små terninger

tre finsnittede vårløk

ca. 250 gr maiskorn (frosne eller hermetiske)

litt gressløk til topping

----

2 1/2 dl hvetemel

2 1/2 dl maismel

to teskjeer bakepulver

en teskje natron

en halv teskje chilipulver eller cayennepepper

en teskje havsalt

en halv dl vanlig olivenolje

fire egg

tre dl kulturmelk

150 gr revet blandet ost + ekstra til topping (Jarlsberg er spesielt godt i denne oppskriften)

Fres pølsene lett gylne i litt smør og tilsett paprika og mais etter noen minutter. Når alt er lett gyllent tar du pannen av varmen og setter den til side. Finsnitt vårløken og ha den klar.

Skru ovnen på 200 °C og sett opp ti store muffinsformer i et muffinbrett og smør formene lett med litt formfett. 

Finn frem en stor blandebolle og ha i olje, egg og kulturmelk. Pisk det godt sammen med en visp og tilsett deretter hvetemel, maismel, bakepulver, natron, havsalt og chili. Bytt til en slikkepott og vend det hele lett samen til en jevn røre. Ikke bland mer enn du må. Tiilsett deretter revet ost, blandingen fra pannen og vårløken. Vend det hele inn og bruk to spiseskjeer til å fordele røren i formene.

Topp hver muffin med litt revet ost og gressløk og sett de inn i oppvarmet ovn. Gi de omlag en halvtime men sjekk med en liten kniv at de er gjennomstekte. La de avkjøles helt på rist før de pakkes og fryses.

Om du ikke finner arabiki kan du selvsagt bruke en annen pølse som du liker.