Magnolia Bakery Cupcakes

Bakverk

magnolia

Dette lille bakeriet på 401 Bleeker Street har æren for å ha startet cupcaketrenden som begynte i midten av 90-årene. Denne oppskriften er fra den offisielle bokenMagnolia Bakery Cookbook. I New York er det i dag fire utsalg, bla. på Grand Central Station. Disse muffinsene minner adskillig mer om kaker. Her skal ikke røren være klumpete, men helt glatt som om man skulle bake et sukkerbrød. 

Ingredienser

gir mellom 20-25 cupcakes:

250 gr mykt smør

fire dl sukker

fire egg

to dl melk

seks dl hvetemel

tre teskjeer bakepulver

en teskje ekte vaniljesukker

——

smørkrem:

250 gr mykt smør

to teskjeer ekte vaniljesukker

to dl melk

fjorten dl melis

konditorfarge etter eget ønske

Pisk smør og sukker hvitt og luftig i en kjøkkenmikser. Pisk inn eggene ett og ett og rør godt mellom hver gang. Tilsett vaniljen og deretter melken og melet vekselsvis til du har en glatt røre.

Fyll et muffinsbrett med papirformer og fordel røren, de skal være ca 2/3 fulle. Stekes i ovn ved 200 °C i 20-25 minutter til de er pent gylne. La de avkjøle seg i brettet i minst 20 minutter før du vipper de ut og lar de bli helt kalde.

Til glasuren så pisker du sammen smør, melk og vanilje sammen med ca. 4 dl av melisen. Tilsett gradvis mens maskinen jobber, tilsett farge til slutt. Glasuren skal være luftig, smidig og ganske tykk. Fyll en sprøytepose med glasuren og dekorer muffinsene slik du vil, det er massevis av pynt å få kjøpt så her kan du bruke både smak & fantasi. Når de er ferdig pyntet bør de oppbevares i kjøleskap frem til servering.