Lagkake med syrlig tyttebærkrem

Bakverk

lagkake-tyttebaerkrem

Tyttebær er med sin naturlige syrlighet og friskhet en gave fra naturen. For oss i Skandinavia er dette en kjent ingrediens til mange middagsmåltider men kanskje ikke i kake? Vel, her er en tyttebærrosa drøm av en kake til dere. Enkel å lage og med naturlige farge & smak. 

Ingredienser

kaken:

100 gr mykt smør

200 gr sukker

tre egg

225 gr hvetemel

to teskjeer bakepulver

to drøye spiseskjeer mørk bakekakao

halvannen dl helmelk

----

tyttebærkrem: 

200 gr tyttebær

25 gr sukker

en teskje ekte vaniljesukker

seks dl kremfløte

halvannen spiseskje sukker

Sett ovnen på 175 °C og spray to sandwich-former med Formfett. Pisk smør og sukker lyst og luftig og tilsett et og et egg av gangen som piskes godt inn. Sikt sammen hvetemel, kakao og bakepulver og tilsett dette vekselvis sammen med melken til du får en glatt, tykk og jevn kakerøre. Fordel røren likte i de to smurte formene og stek kakene i ca. 25 minutter. Sjekk med en kakenål at kakene er ferdigstekt og la de avkjøle seg en stund i formen før de tas ut og får avkjøle seg helt på kakeristen.

Til tyttebærkremen legger du av 1/3 av bærene til pynt. Rør resten av bærene godt med sukker og vaniljesukker. Pisk fløte og sukker til en stiv krem og mos halvparten av de sukrede bærene igjennom en finmasket sil for å få ut skallet. Vend så bærmassen inn i kremen.

Fyll kaken inni og utenpå med kremen og dekorer gjerne med en sprøytepose for en ekstra fin finish. Legg tyttebærene du sparte av på toppen og sett kaken kaldt før servering.