Kommunistkake

Bakverk

kommunistkake

I mange gamle kokebøker kan du finne oppskrift på noe som heter kinesisk sjokoladekake. Jeg har aldri forsøkt meg på de oppskriftene pga. det høye hvetemelinnholdet i forhold til fett men nå har jeg funnet frem til en bearbeidet variant som fungerer veldig godt. For at denne kaken skal holde seg saftig bør den oppbevares i kjøleskapet og den kan godt varmes lett i ovnen før servering og serveres med iskrem eller pisket fløte. Oppskriften kom opprinnelig fra et amerikansk ukeblad og den er oversatt og utprøvet av undertegnede. Halver gjerne oppskriften hvis du ikke har en stor nok form.

Ingredienser

7 1/2 dl hvetemel

en halv liter sukker

1,25 dl mørk usøtet kakako (bakekakao)

to teskjeer bakepulver

en halv teskje havsalt

en halv liter kaldt vann

2 1/2 dl solsikke- eller maisolje (ikke bruk olivenolje)

en spiseskje ekte vaniljeekstrakt

to dl sjokoladechips (bland gjerne mørk & lys)

melis til pynt

Sett ovnen på 175 °C og kle en liten langpanne eller en dyp springform med bakepapir og smør bunnen og sidene på formen godt.

Bland sammen mel, sukker, kakao, bakepulver og salt i en bolle. Lag et krater i midten av bollen og hell i vann, olje og vanilje. Pisk alt sammen til en glatt og jevn røre. Hell røren i den smurte formen og dryss på sjokoladechips.

Stek kaken i ca. 30 minutter og sjekk med en liten kniv at den er gjennomstekt. La kaken avkjøle seg helt i formen og sett den deretter i kjøleskapet under plast så den ikke tørker ut. Dryss over melis før servering.