Italiensk yoghurtkake

Bakverk

italiensk-yoghurtkake

At syrlige melkeprodukter gjør kaker meget saftige og holdbare visste jeg men mitt første møte med Italia var også mitt første møte med yoghurtkake. Hver morgen stod den på frokostbuffeten i all sin prakt. Nystekt, gyllen og med knasende sprø skorpe og den var umulig å motstå. En bit eller to sammen med den siste cappuccinoen før man gikk ut i Romas gater- det kaller jeg et godt reiseminne. Vær obs. på at kaken bakes uten hevemiddel- det tar eggehvitene seg av.

Ingredienser

150 gr yoghurt naturell

halvannen dl solsikkeolje eller annen nøytral olje (ikke olivenolje)

tre skilte egg

250 gr sukker

halvannen teskje ekte vaniljeekstrakt

revet skall av en halv sitron

175 gr hvetemel

75 gr potetmel

siktet melis til pynt

Sett ovnen på 180 °C og smør en ring- eller springform med litt olje eller formfett.

Skill eggene og ha eggehvitene over i mikseren og pisk de forholdsvis faste men ikke så mye at de blir tørre. Sett de til side og ha eggeplommene i miksebollen sammen med yoghurten. Tilsett sukker, vanilje og sitronskall og bland det godt sammen før du tilsetter hvetemel og potetmel litt etter litt mens maskinen går. Avslutt med å tilsette oljen i en tynn stråle og bruk en slikkepott til å skrape ned kakerøren. Fold deretter inn eggehvitene med rolige bevegelser og ha den over i formen.

Stek kaken i 30-35 minutter inntil den er gyllen og har trukket seg fra kantene på kakeformen. Sjekk med en kakenål at den er gjennomstekt, det skal ikke henge røre igjen på den. La kaken avkjøle seg en liten stund i formen før du tipper den ut på en kakerist og lar den avkjøle seg helt. Sikt over litt melis før servering og skjær den i skiver.