Hummingbird Key Lime pie

Bakverk

hummingbird-key-lime-pie

Dette er virkelig en nasjonaldessert i Key West, Florida. De har en spesiell type limefrukt der som er grunnlaget for hele denne paiens eksistens. På midten av 1960- tallet var det tom. en kongressmann som ville bøtelegge alle som presenterte en slik pai som en Key Lime Pie hvis de ikke hadde brukt de lokale limefruktene i oppskriften. Min oppskrift er fra The Hummingbird Bakerys velkjente kokebok og til denne paien kan du ikke bruke Vikingmelk, den er altfor utvannet og fyllet i paien vil derfor ikke stivne skikkelig. Du skal se etter det som selges under navnet «sweet condensed milk» og et merke som er lett å finne her til lands er Nestlé.

Ingredienser

kjeksbunn:

400-450 gr Digestivekjeks

185 gr smeltet smør

fyll:

åtte eggeplommer (ggehvittene kan fryses og brukes til feks. marengs eller pavlova)

to bokser (ca. åtte dl) kondensert melk (ikkeVikingmelk)

saften fra fem limefrukter

——

topping:

fire dl pisket kremfløte eller lag italiensk marengs fra denne oppskriften

revet limeskall til pynt

Sett ovnen på 160 °C. Ha kjeksen i en prosessor og kjør den til grove smuler. Hell i det smeltede smøret mens maskinen går til du har en masse som minner om våt sand. Bruk hendene/baksiden av en spiseskje og press massen utover i en 24-28 cm. stor paiform (avhengig av hvor dyp formen er) og se til at laget blir noenlunde jevnt. Stek paiskallet i ca. 20 minutter og la det avkjøles helt etter steking.

Pisk sammen eggeplommer, kondensert melk, limejuice og halvparten av limeskallet. Bruk bolle og ballogvisp til du får en tykk og fyldig blanding eller bruk en miksmaster. Hell blandingen i paiformen og stek den ved 150 °C i ca. 20-25 minutter inntil blandingen har stivnet. La paien avkjøle seg i romtemperatur og sett den kaldt til neste dag. Pynt med krem og limeskall på toppen av paien før servering. Bruker du marengs fyller du den i en sprøytepose eller en spiseskje og dekorerer hele paien med små topper før du bruker en liten creme brulee-brenner og karamelliserer toppen lett.