Heksekaker Switchwitch til Halloween

Bakverk

heksekaker

Heksekaker er et resultat av noen sene kvelder med tankevirksomhet for min del i forkant av Halloween. Jeg liker godt å lage morsom mat men jeg liker også at den er spiselig og smaker godt og da må man finne andre løsninger enn det mange går for med mengder av helt uspiselig pynt. Disse kakene består av saftig farget sukkerbrød lagvis sammen med ekte vaniljesmørkrem og farget sukkerfondant. Pynten er som dere sikkert ser- lakriskonfekt som er skjært til for å skape litt spisser og kanter.

Ingredienser

gir seks til åtte små kaker:

to sukkerbrød

en halv til en teskje Wilton oransje konditorfarge

——

smørkrem:

125 gr mykt smør

450 gr melis

noen teskjeer melk

en teskje ekte vaniljeekstrakt

——

500 gr Wilton sukkerfondant

Wilton sort konditorfarge

Allsorts Lakriskonfekt til pynt

Bak sukkerbrødene etter oppskriften men tilsett konditorfarge når alt melet er vendt inn. Prøv deg frem med hvor sterk farge du ønsker men her har jeg brukt omlag en halv teskje. Wilton er en meget konsentrert farge så pass på at du ikke har i for mye.

Når sukkerbrødet er helt finner du frem et glass eller et lite lokk og skjærer ut runde kaker.

Pisk deretter smøret lett før du tilsetter melis og har dette bli en jevn masse. Kjenn med fingertuppen at melisen er helt oppløst og tilsett deretter noen få teskjeer melk til du har en smøremyk konsistens. Tilsett deretter vaniljen og miks den godt inn. Finn frem fatet som kakene skal stå på og smør smørkrem mellom lagene samt oppå og rundt kaken.

Sukkerfondant kjøpes ferdig, dryss litt melis på bakebordet og elt den litt mykere før du tilsetter sort Wilton og elter videre så du får en gråsort marmomert fontant. Dryss litt melis på bakebordet og kjevle ut en tynn leiv. Kle kakene med fondanten og pynt med oppskjært lakriskonfekt.