Hasselnøttkake med sjokolade og muscavado

Bakverk

hasselnottkake-sjokolade

Denne kaken er så myk og lekker at den kan minne om både sjokoladepudding og fondant. Den inneholder nesten ikke hvetemel men derimot masse malte hasselnøtter, mørkt afrikansk muscavadosukker som er både søtt og litt bittert og mye sjokolade. Fordi den er såpass kraftig bør du servere den med krem eller iskrem.

Ingredienser

200 gr smør

200 gr sjokolade

fire egg

tre dl mørkt muscavadosukker

drøye to dl hasselnøttkjerner

tre spiseskjeer hvetemel

en god klype knust havsalt

siktet melis til pynt

Sett ovnen på 175 ° C og legg bakepapir i en 24 cm. springform som du deretter smører godt. Smelt smør og sjokolade sammen i en liten gryte og pisk egg og sukker til eggedosis. Mal hasselnøttene fint sammen og bruk en spiseskje til å blande inn melet og saltet.

Bland inn nøttene i eggedosisen først, deretter sjokoladen og bruk en slikkepott til å vende alt godt sammen. Hell røren i formen og stek kaken i omlag 30-40 minutter. Den skal ha et rått preg i midten så sjekk med en kakenål at den ikke er for rennende. La kaken avkjøles helt i formen før du vender den over på et fat og sikter over melis. Overflaten av kaken vil sprekke opp når du deler den så bruk en skarp kniv og en kakespade for å få pene stykker.

Kaken smaker best servert med pisket krem eller iskrem.