Halloween cupcakes med Royal Icing

Bakverk

halloween-cupcakes-icing

Du som leser dette må gjerne være uenig med meg men jeg ser virkelig ikke poenget i å bake noe til Halloween som ser kult ut men som ikke smaker godt. Så derfor har jeg bakt disse supergode cupcakesene med sjokoladechips i, toppet med Royal Icing og strøssel og med pynt du bare kan nappe av kakene. 

Ingredienser

tolv cupcakes:

170 gr hvetemel

180 gr sukker

30 gr mørk usøtet kakao eller bakekakao

en halv teskje natron

100 gr lyse eller mørke sjokoladechips

en dl kald kaffe (ikke espresso, det blir for bittert)

to dl nøytral olje (jeg brukte solsikkeolje)

en dl kefirmelk

to store egg

----

royal icing:

400 gr siktet melis

en eggehvitte

omlag to til tre spiseskjeer kaldt vann

----

strøssel etter eget ønske

Halloween kakepynt på pinner

Sett ovnen på 160 °C og fyll et muffinsbrett med passende papirformer. Bland sammen de tørre ingrediensene og chipsene i en bolle og alle de fuktige ingrediensene i en annen bolle. Pisk deretter alt sammen sammen til en jevn kakerøre og vær obs. på at røren blir litt tynn. Derfor er det lurt å ha den over i en mugge så du kan helle den nedi formene. Bruk en spiseskje til å fange pp evt. dråper som renner ned langs siden på muggen og ikke fyll formene mer enn 3/4 fulle.

Bak de i omlag 25 minutter og la de avkjøle seg helt. 

For å lage glasuren så pisker du sammen melis og eggehvitte i en miksmaster og tilsetter to spiseskjeer av vannet. Pisk en stund før du tilsetter mer vann. Pisk til du har seig, stiv og skinnende blank glasur som ikke er rennende. Bruk en smørkniv for å pynte cupcakes og dryss på strøssel. Etter en times tid har glasuren satt seg og de er klare til servering.