Halloween cupcakes

Bakverk

halloween-cupcakes

Noen synes Halloween er det verste som har skjedd Norge siden Svartedauden, andre synes det er morsomt og kle seg ut og tigge godteri fra mer eller mindre vettskremte naboer. Noen voksne holder Halloweenparty mens andre trekker for alle gardinene og slår av utelysene. Uansett - man kan ha mye kulinarisk morro med denne dagen og her er mitt forslag, noen småskumle men veldig gode amerikanske cupcakes. Og du… dagen ble ikke oppfunnet av den amerikanske handelstanden, det er opprinnelig en gammel irsk tradisjon som immigrantene brakte med seg over Atlanteren. Historikere mener at man også kan spore dagen helt tilbake til romerne som feiret Parentalia-feire våre døde.

Ingredienser

6 cupcakes:

125 gr smør

125 gr sukker

125 gr mel

to egg

to spiseskjeer helmelk eller matfløte

en teskje bakepulver

en teskje ekte vaniljesukker

——

glasur:

to eggehvitter

fire spiseskjeer lys sirup

100 gr sukker

en kvart teskje havsalt

en kvart teskje kremotartari (salt av vinsyre som selges på apotek)

en teskje ekte vaniljeekstrakt

Wilton sort og oransje konditorfarge

hakket lakris til pynt

Sett ovnen på 200 °C og sett opp 6 store eller 12 små papirformer på et stekebrett.

Pisk sammen alle ingrediensene til cupcakes, bruk gjerne en prosessor eller en miksmaster. Så lenge smøret er mykt går dette helt greit. Fyll formene halvfulle, ikke ha i mer røre siden du vil ha en flat topp på kakene.

Stek de i 20-25 minutter og kjenn etter med en kakenål om de er ferdige. La de avkjøle seg helt på rist. Du må ikke dekorere muffinsene når de fortsatt er varme, det er dømt til å mislykkes.

For å lage glasuren så sett på en kjele med vann og kok det opp, finn frem en liten metallbolle som passer nedi kjelen (vannet må ikke komme i kontakt med bollen, vi skal ikke koke glasuren). Ha eggehvittene i bollen, bruk en hånd- eller stavmikser og pisk de inntil det danner seg topper. Tilsett resten av ingrediensene utenom vaniljen og konditorfargene og pisk videre til glasuren tykner og blir fyldig og skinnende blank så den står opp i fine topper. Dette vil ta mellom 5-7 minutter.

Ta bollen ut av kjelen og pisk inn vaniljen mens glasuren avkjøles. Fordel glasuren i separate boller hvis du ønsker glasur med forskjellig farge og pisk deretter inn konditorfargen. Begynn med litt og litt så du kan tilpasse fargen etter din egen smak.

Fyll glasuren i en sprøytepose eller bruk en smørkniv og dekorer de avkjølte muffinsene med en gang. Dryss på evt. strøssel/pynt med en gang etter sprøyting siden glasuren stivner forholdsvis raskt.

Et lite tips til slutt- kjøp god lakris og skjær opp som pynt i stedet for å kjøpe sukkerdekor som smaker småvondt og som bare blir plukket av og kastet.