Guinness krydderkake

Bakverk

guinnesskake

Mørkt og seigt med beige tykt skum. Irlands stolthet - Guinness stout. Her bruker vi den i en tradisjonell krydderkake. Nydelig sammen med te eller kaffe, server med is til dessert eller bak den til jul. Med sin fantastiske aroma og aroma er den perfekt uansett anledning. Frys den gjerne i små firkanter og ha på lur neste gang du får en uventet kaffegjest.

Ingredienser

150 gr smør og litt til å smøre formen

300 gr lys sirup

200 gr mørk brunt sukker (muscavado)

2 1/2 dl Guinness

to teskjeer malt ingefær

to teskjeer malt kanel

en kvart teskje malt nellik

300 gr hvetemel

to teskjeer natron

tre dl rømme

to egg

Sett ovnen på 170 °C og kle en liten langpanne med bakepapir og smør dette med litt smør eller formfett. Smør godt siden kaken inneholder både sukker og sirup kan den lett sette seg fast. I en kjele tilsetter du smør, sirup, brunt sukker, Guinness, ingefær, kanel og nellik. Smelt alt dette sammen over lav varme.

Trekk kjelen av varmen og tilsett mel og natron, du må være tålmodig og røre en stund for å bli kvitt alle melklumper. Dette er seigt og litt tungt å jobbe med men bruk en metallvisp så går det ganske greit.

Pisk sammen rømme og egg i en egen bolle og tilsett dette i blandingen til du får en myk og glatt røre. Hell røren i den smurte formen og stek i vel 45 minutter. Kjenn med en liten kniv eller kakenål om den er gjennomstekt. La den avkjøle seg noe i formen før du hvelver den over på kakeristen og lar den bli kald. Skjæres i firkanter ved servering og sikt gjerne over litt melis.