Greta Garbo chokladtårta

Bakverk

greta-garbo-chokladtarta

Greta Garbo var og er en myteomspunnet kvinne. Allerede i 1941 pensjonerte hun seg og trakk seg fra rampelyset i en alder av 35 og hun skulle leve helt til hun ble 84 år gammel. Denne kaken er nok skapt av en konditor til hennes ære men jeg har ikke kunnet finne noen sammenheng mellom kaken og Fru Garbo personlig. Dette er en deilig saftig kake med antydning til rå kjerne og den serveres med en lekker nøttekrem, bringebærsaus og et ekstra sjokoladedryss.

Ingredienser

150 gr mørk kokesjokolade (helst 70%)

100 gr smør

to dl sukker

fire skilte egg

en halv dl hvetemel

en halv teskje bakepulver

siktet melis til pynting av kaken

——

hasselnøttkrem:

to dl kremfløte

en spiseskje sukker

en dl malte hasselnøttkjerner

litt revet sjokolade

——

bringebærsaus:

250 gr friske bringebær

tre til fire spiseskjeer melis

Sett ovnen på 175 °C og smør en 24 cm springform og legg bakepapir i bunnen. Skill eggene og pisk eggehvitene stive.

Pisk smør og sukker hvitt og smelt sjokoladen. Når smørblandingen er klar pisker du inn eggeplommene etter tur og tilsetter hvetemel iblandet bakepulver. Når alt er godt blandet sammen tilsetter du den smeltede sjokoladen og avslutter med å vende inn eggehvitene med en slikkepott. Hell røren i springformen og stek kaken i 40-45 minutter.

Sjekk med en kakenål at den er ferdig stekt og la den avkjøle seg litt i formen før du tar den ut. La den avkjøle seg helt og sikt over litt melis. Pisk kremfløte og sukker til en fyldig krem og vend inn hasselnøttene. Legg opp et kakestykke med kremen ved siden av og riv over litt sjokolade før servering.

Kjør sammen bringebær og melis til en jevn masse i en prosessor og press den gjennom en sil før servering for å få ut alle kjernene. Server den i en liten skål for seg sammen med kaken og kremen.