Fudgebrownies med Oreokjeks

Bakverk

fudgebrownie-oreo

Jeg vet ikke helt hva jeg synes om den besettelsen mange nordmenn har om å putte Oreos inni og oppi Gud vet hva men denne oppskriften er meget god. Den er fra Lorraine Pascales serie Baking Made Easy og her bidrar kjeksene til å holde brownien sammen siden selve kakerøren inneholder svært lite hvetemel. Server litt iskrem og friskt frukt eller bær til og du er garantert suksess. 

Ingredienser

165 gr smør

200 gr grovhakket mørk kokesjokolade

tre hele egg + to eggeplommer

frøene av en vaniljestang eller to teskjeer ekte vaniljeekstrakt

165 gr lys brunt sukker

to toppede spiseskjeer hvetemel

en toppet spiseskje mørk usøtet kakao

en god klype finknust havsalt

omlag 150 gr Oreokjeks

siktet melis til pynt

Skru ovnen på 180 °C og smør en liten firkantet form med forfett og legg et stykke bakepapir i bunnen. Grovknus kjeksen og sett den til side.

Grovhakk sjokoladen og smelt smøret i en liten kjele. Når smøret er smeltet og tilstrekkelig varmt har du i sjokoladen og rører den innn til den er smeltet. Pisk egg, eggeplommer og vanilje og tilsett sukkeret i litt etter litt og pisk til en lett fyldig eggedosis. Hell deretter i sjokoladeblandingen. Skru av maskinen og finn frem en slikkepott. Bruk den til å vende inn hvetemel, kakao, havsalt og en tredjedel av den grovknuste kjeksen. Vær lett på labben så du ikke slår ut for mye luft.

Hell kakerøren i den smurte formen og dryss på resten av kjeksen. Dytt bitene litt nedi røren med fingertuppene og bak kaken i omlag en halvtime. Den skal være litt fuktig i midten. La kaken avkjøle seg helt i formen før du kutter den i firkanter og sikter over litt melis før servering.