Evys beste sjokoladekake

Bakverk

Denne oppskriften kommer fra skuespiller Evy Kasseth Røsten og ble for noen år tilbake trykket i et interiørmagasin. Den følger de vanlige prinsippene for sjokoladekake men rømmen og vaniljen gjør den ekstra saftig og smakfull. Her er det viktig at du bruker ekte vanilje (det betyr ikke essens) og virkelig god mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold.

Ingredienser

til kaken:

200 gr hvetemel

175 gr mykt smør

200 gr sukker

to store egg

en teskje bakepulver

en halv teskje natron

40 gr mørk usøtet kakao (bakekakao)

to teskjeer ekte vaniljeekstrakt

halvannen dl rømme

——

sjokoladekrem:

75 gr mykt smør

en spiseskje lys sirup

175 gr mørk kokesjokolade (70%)

1 1/4 dl rømme

en teskje ekte vaniljeekstrakt

300 gr siktet melis

kandiserte blomster eller høvlet appelsinskall til pynt

Sett ovnen på 180 °C og smør to springformer på 20 cm i diameter. Pisk egg og sukker til eggedosis og tilsett deretter smeltet smør i en tynn stråle mens du pisker hele tiden. Sett en finmasket sikt over bollen og tilsett hvetemel, bakepulver, natron og bakekakao og sikt det nedi eggedosisen. Vend alt forsiktig sammen med en slikkepott og tilsett rømme og vanilje til slutt. Fordel røren i de to smurte formene og stek kakene i mellom 25-35 minutter. Sjekk med en kakenål at de er ferdige og la de avkjøle seg i formene før de tas ut og legges til endelig avkjøling på en kakerist.

Mens kakene avkjøles kan du lage sjokoladekremen. Smelt sjokoladen over vannbad og tilsett smøret i små biter. Rør det til godt inn og tilsett deretter sirup, vanilje og rømme. Sikt deretter i melis og rør alt sammen en en fyldig krem som ikke er rennende.

Legg en kakebunn på fatet kaken skal serveres på og smør på i overkant av 1/3 del av kremen. Fordel deretter resten av kremen oppå og litt på sidene av kaken men ikke smør kremen helt ned, det er pent om også noe av selve kaken synes. Pynt med kandiserte blomster eller appelsinskall og sett kaken kaldt en liten stund før servering.