Espressocupcakes med Kahlua

Bakverk

Disse muffinsene er nesten svarte av mye mørk kakao, en sjenerøs klunk med likør for god smak og ellers alt som hører med i myke deilige muffins. Du kan servere de slik de er eller toppe de med en enkel basic smørkrem av smør, melis, melk og ekte vanilje som du også finner oppskrift på her. Disse er helt fantastiske servert til en god kopp kaffe. 

Ingredienser

seks spiseskjeer mørk usøtet kakao

2 1/2 dl hvetemel

en halv teskje havsalt

halvannen teskje bakepulver

125 gr mykt smør

2,6 dl sukker

to store egg

1,25 dl Borghetti eller Kahlua kaffelikør

1,25 dl helmelk

——

glasur:

125 gr smør

450 gr melis

noen teskjeer melk

en teskje ekte vaniljeekstrakt

Sett ovnen på 180 °C og finn frem tolv til fjorten papirformer og bruk et muffinsbrett om du har det. Bland sammen alle de tørre ingrediensene utenom sukkeret i en bolle og bland sammen melk og likør i en liten kopp og sett den til side. Pisk smør og sukker hvitt og luftig og tilsett ett og ett egg av gangen, rør godt mellom hver gang. Tilsett halvparten av melblandingen, tilsett så melke- og likørblandingen og deretter resten av melet. Pisk alt sammen til en jevn røre.

Fyll muffinsformene ca. 3/4 fulle (ikke mer) og bak de i ovnen i ca. 25-30 minutter. Kjenn etter med en kakenål at de er ferdige. La muffinsene avkjøle seg godt på en kakerist.

Glasuren lages ved å piske smøret luftig og tilsett melisen litt og litt av gangen. Tilsett melken med teskje- dermed har du god kontroll på at glasuren ikke blir for rennende. Avslutt med vaniljen og spre glasuren på avkjølte muffins med en smørkniv.