Eplekake med vaniljekremlokk og kanelsukker

Bakverk

eplekake-vaniljekremlokk

Denne kaken som bakes med et lokk av vaniljekrem blir utrolig saftig og god. Oppskriften er fra Lovely Baking og er en ordentlig godbit med smak av epler, kanel og vanilje. Server kaken lun sammen med en scoop av god vaniljeiskrem og kaffe og alle blir glade. Jeg må bare påpeke at du må bruke ferdig vaniljekrem som tåler varmebehandling til denne kaken og ikke lage din egen med vanlig kremfløte, det kommer ikke til å gå bra når kaken skal stekes.

Ingredienser

to store egg

 2 1/2 dl sukker

110 gr smeltet smør

en dl kremfløte

tre dl hvetemel

to teskjeer bakepulver

tre eller fire middels store faste syrlige hageepler eller feks. Pink Lady eller Summer Red

en kartong (fem dl) Piano vaniljekrem

tre spiseskjeer sukker

halvannen teskje malt kanel

Sett ovnen på 165 °C og plasser risten midt i ovnen. Smør en springform eller en liten kakeform godt med formfett eller smør og legg gjerne bakepapir i bunnen. Bland sammen sukker og kanel i en liten bolle og sett til side.

Pisk egg og sukker til eggedosis og smelt smøret i en liten kjele. Når smøret har smeltet slår du i fløten og tilsetter dette i den luftige eggedosisen. Bland sammen hvetemel og bakepulver og vend dette inn i røren med en slikkepott. Bruk rolige bevegelser og pass på at alt melet er vendt inn. Hell røren i formen og forbered eplene. Skrell de og stikk ut kjernehuset før de deles inn i små båter og legges oppå deigen tett i tett.

Fordel vaniljekremen oppå eplene og dryss på kanelsukkeret før kaken settes i ovnen. Steketiden ligger på en drøy halvtime og opptil 45-50 minutter.