Eplekake fra New York

Bakverk

eplekake-fra-new-york

Finn frem en kjempestor bundtform og lag denne enkle og supersaftige eplekaken med deilig smak av kanel og karamellisert sukker. Selv om eplekaker ofte forbindes med høsten så fungerer denne like godt midt på vinteren også så lenge man får tak i gode, faste og litt syrlige epler som tåler oppvarming. 

Ingredienser

fire til seks epler feks. Golden Delicious eller Pink Lady (ikke bruk melne epler)

to spiseskjeer sukker

to spiseskjeer malt kanel

——

en halv liter hvetemel

en halv liter sukker

fire teskjeer bakepulver

en kvart teskje finknust havsalt

to drøye teskjeer ekte vailjeekstrakt

2 1/2 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje (ikke olivenolje)

fire store egg

siktet melis til pynt

Skrell eplene, fjern kjernehuset og del de inn i mellomstore terninger. Ha de over i en bolle og rør inn sukker og kanel og sett bollen til side. Sett ovnen på 175 °C og plasser risten et hakk lavere enn midten av ovnen.

Ha alle ingrediensene til kakerøren i en bakebolle og bland det hele godt sammen, vend deretter inn eplene. Smør en stor buntform eller en annen passende springform med god plass og fyll i kakerøren. Stek kaken i en drøy time inntil den er gyllen og fin på toppen med litt sprø karamellisert skorpe. Bruk en kakenål for å sjekke at den er gjennomstekt.

La kaken avkjøle seg i formen i en times tid før den hvelves over på et passende fat og blir helt kald. Dryss den deretter med melis.

Iskrem eller moderat søt pisket krem er nydelig til denne kaken.