Drakes Coffee-cupcakes

Bakverk

drakes-coffee-cupcakes

Drake’s Coffeecake er en kjent og kjær snack i USA men jeg har ikke sett den til salgs i Norge. Jeg har derimot kommet over en meget kjent oppskrift som skal være en svært god cupcake-variant av disse kakene. Jeg har selv oversatt, konvertert om fra amerikanske mål og testet oppskriften som fungerte helt upåklagelig. Det er ikke kaffe i selve oppskriften men de skal helst nytes sammen med kaffe.

Ingredienser

gir tolv muffins:

røren:

140 gr hvetemel

100 gr sukker

en kvart teskje bakepulver

en kvart teskje havsalt

seks spiseskjeer usaltet smør i små terninger

et stort egg

en stor eggeplomme

en teskje ekte vaniljeekstrakt

0,8 dl kefir- eller kulturmelk

——

crumbtopping:

70 gr sukker

70 gr lys brunt sukker

to klyper malt kanel

en klype havsalt

115 gr usaltet smør (smeltet)

ca. 150 gr hvetemel

Begynn med å lage toppingen. Rør sammen sukker, kanel, salt og smeltet smør og tilsett hvetemel. Bruk en spiseskje og miks alt sammen til du har en fast deig og sett den kaldt så smøret får avkjølt seg skikkelig. Et kvarters tid er passe.

Sett ovnen på 160 °C og plasser en rist midt i ovnen og sett opp tolv papirformer på et muffinsbrett. Ha hvetemel, sukker, natron og salt i miksebollen og sett mikseren på lav hastighet for å blande det godt sammen. Tilsett smøret i små biter mens mikseren jobber og når den begynner å smuldre seg tilsetter du egg, eggeplomme, vanilje og kefirmelk og øk hastigheten noe. Pisk godt et drøyt minutts tid og skrap med røren ned en slikkepott fra sidene om nødvendig.

Fordel røren i formene og ta toppingen ut av kjøleskapet. Trill den til små ertestore kuler og fordel den oppå røren i formene. De skal ligge ganske tett og det er lettest å begynne i ytterkantene for så og jobbe deg innover mot midten av hver cupcake. Bak de i omlag 30 minutter til toppingen er gyllen. La de avkjøle seg litt i frmen før de tas ut og sikt på litt melis før servering.