Den Originale Smash-kaken

Bakverk

smashkake

Når noen får en god idè så er det dessverre sånn at mange vil ta "æren" for ideen. Vi som skriver eller blogger om mat kjenner altfor godt til dette. Hvis du søker etter #smashkake får du opp en rekke lite kreative navneforlsag som "Torhilds Spesial" eller "Bentes hemmelighet" - men du ser raskt at oppskriften og fremgangsmåten er helt lik. Jeg personlig skjønner ikke behovet for å holde på med dette for det er jo det reneste tøv. Her er hvertfall oppskriften på en knasende god kake som er herlig som dessert sammen med kaffe. Kaken har en god del til felles med mange oppskrifter på Snickerskake. 

Ingredienser

kakebunner:

fire eggehvitter (plommene skal brukes i sjokoladekremen)

tre dl sukker

i underkant av en pakke Ritz-kjeks (40 stk.)

----

sjokoladekrem:

fire eggeplommer

tre spiseskjeer sukker

60 gr smør

200 gr kokesjokolade (Dronningsjokolade)

----

en halv liter vaniljekrem (konditorkrem)

ca. 50 gr kald Smash-sjokolade

----

tre dl kremfløte

ca. 50 gr kald Smash-sjokolade

Lag konditorkremen først siden denne trenger å være kald kald før den brukes og legg også Smash-sjokoladen i kjøleskapet. da er den mye lettere å hakke opp senere.

Sett ovnen på 175 °C og legg bakepapir i bunnen på to springformer (24-26 cm.) og smør hele formen godt. Pisk eggehvittene til de skummer godt i en kjøkkenmaskin og tilsett sukkeret gradvis til du har en fyldig og stiv masse. Mens maskinen jobber knuser du kjeksen fint i en prosessor eller i tykk plastpose med et kjevle til fine smuler og vender disse inn i marengsen med en slikkepott. Fordel røren i de to formene og spre røren jevnt utover. Stek de i omlag 25-30 minutter og la de avkjøle seg helt i formene før du tar de ut. Det er viktig at de blir helt kalde så husk å beregne god nok tid til dette. 

Til sjokoladekremen så smelter du smøret i en kjele og rører inn grovhakket sjokolade mens kjelen står på lav varme. ta deretter kjelen av varmen og tilsett eggeplommer og sukker. Bruk en ballongvis og pisk det hele sammen til en glatt og fyldig krem. La den avkjøle seg til den er kald men fortsatt smøremyk og fordel den på toppen av begge de to nå avkjølte kakebunnene. Sett kakebunnene kaldt så sjokoladekremen stivner.

Grovhakk Smash-sjokoladen og pisk fløten til en fyldig krem.

Når du er klar til å anrette setter du først den ene kakebunnen på et passende fat, så fordeler du vaniljekremen pent utover og så halvparten av den hakkene Smash-sjokoladen - deretter setter du den andre kakebunnen oppå og fordeler den piskede fløtekremen oppå toppen før du avslutter med resten av Smash-sjokoladen. 

Sett kaken kaldt innen den skal serveres.