Daphnes grove scones

Bakverk

grove-scones

Dette er et kjempefint alternativ til de mer tidkrevende grove rundstykkene som mange baker til helgefrokosten. Disse har du i ovnen på under ti minutter og du kan forbrede resten av frokosten mens de steker. Nydelige med smør og ost, eller til skinke og eggerøre eller med ditt favorittsyltetøy eller marmelade. Oppskiften har jeg fra en britisk venninne. Disse kan du med hell fryse og tine ved 150 °C men frys de så snart de er kalde.

Ingredienser

220 gr hvetemel

220 gr sammalt hvete (fin eller grov)

en teskje bakepulver

en teskje havsalt

to spiseskjeer sukker

fire spiseskjeer rapsolje

tre dl skummet- eller lettmelk

Sett ovnen på 225 ° og kle en bakeplate med papir. Finn frem en stor bakebolle og bland sammen hvetemel, sammalt mel, bakepulver, havsalt og sukker. Lag en fordypning i midten av bollen og hell nedi oljen og melken. Arbeid alt sammen til en fin deig, og elt den sammen med litt mel på bakebenken.

Del deigen i to og legg de på bakeplaten, klapp de ned til runde kaker på omlag halvannen cm tykkelse og bruk en kniv eller et pizzahjul til å skjære et kryss i dem. Skjær så langt ned du kan uten at du deler de opp. Stek de i omlag femten minutter, de skal være godt brune på toppen og fint hevet.