Daddelkake med stjerneanis og cognac

Bakverk

daddelkake

I desember er det ferske dadler i handelen og disse smaker uendelig mye bedre enn de som kommer på boks og allerede har vært lagret i månedsvis. Bruk en skarp liten kniv og skjær et snitt på langs så kan du bare vippe ut steinen, det er enkelt. Dette er en svært mørk og aromatisk kake som man spiser nesten på samme måte som en honningkake med smør og ost eller hvorfor ikke forsøke multebær.

Ingredienser

300 gr ferske dadler

en dl vann

en dl god Cognac (Braastad)

250 gr smør

to dl brunt sukker

fire egg

fire dl hvetemel

to teskjeer bakepulver

en snau spiseskje finmalt stjerneanis

en halv spiseskje malt ingefær

to spiseskjeer malt kanel

Sett ovnen på 175 °C og smør en randform eller en brødform. Legg gjerne bakepapir i bunnen og sørg for at dette også er smurt. Bruker du en silikonform så pensler du den med formfett eller smeltet smør.

Fjern steinen i alle dadlene og ha de over i en prosessor sammen med vann og cognac. Kjør det hele til en jevn masse. I kjøkkenmaskinen pisker du sammen smør, sukker og krydder og tilsett deretter eggene, et og et og rører godt mellom hver gang. Tilsett deretter hvetemel, bakepulver og daddelmassen og bland det hele til en jevn kakerøre.

Hell røren i formen og bak den på nederste rille i ovenn i omlag femti minutter. Sjekk med kakenål at den er ferdig og la den avkjøle seg godt på kakeristen før du tar den ut. Oppbevar kaken innpakket i matpapir.