Brussel-vafler

Bakverk

brusselvaffel

Dette er en litt annen type belgiske vafler enn de med sukkerskorpe som mange av oss sikkert har spist i Belgia der de selges overalt. Denne oppskriften fra min belgiske venninne gir derimot sprø og luftige vafler og serveres gjerne sammen med et melisdryss, iskrem, sjokoladesaus og frisk frukt. Som alle andre belgiske vaffeloppskrifter så er du nødt til å bruke et belgisk vaffeljern til dette hvis ikke ender du opp med uspiselige vafler som er rå inni og smaker gjær. Det er fordi våre tradisjonelle jern ikke gir god nok varme og lang nok steketid.

Ingredienser

500 gr hvetemel

en halv liter melk

fem egg

25 gr fersk gjær

35 ml lunkent vann

300 gr smør

en vaniljestang

100 gr sukker

litt havsalt

Pisk sammen mel, egg og melk til en glatt masse. Løs opp gjæren i det lunkne vannet og tilsett dette i melken. Smelt smøret og tilsett dette i røren.

Splitt vaniljestangen og skarp ut frøene med en liten kniv og tilsett disse i røren sammen med sukker og salt helt til slutt. Du skal ende opp med en tykk og fyldig røre. La røren svelle i en halvtime og stek vaflene i et godt oppvarmet  og smurt belgisk vaffeljern. Avkjøl vaflene på rist. Får du noen til overs kan de fint fryses og tines på rist i ovnen.