Brownies med italiensk espresso

Bakverk

brownies-italiensk-espresso

Denne oppskriften på brownies med espresso gjør det til en noe mer voksen kake. Den blir mørkere og kraftigere enn andre brownies. Opprinnelsen til denne umåtelig populære kaken stammer fra sørstatene i USA, og den første dokumenterte oppskriften ble trykket i 1897. En amerikansk venninne av meg ble fortalt av sin oldemor som var fra Georgia at denne kaken alltid ble laget på ettervarmen etter at man hadde forberedt og servert middagen. På grunn av den synkende varmen i ovnen fikk dermed kaken sin karakteristiske tørre overflate, mens den fortsatt var myk og saftig inni med et svakt rått preg. 

Ingredienser

300 gr kokesjokolade (jeg blander 50/50 med 70% kakao og Selskapsjokolade)

100 gr smør

tre dl sukker

fire egg

en dl sterk espresso (avkjølt)

to dl hvetemel

en teskje bakepulver

en klype havsalt

litt melis til pynt

Smelt 200 gr. av sjokoladen og alt smøret over vannbad. Rør deretter inn sukkeret. Lag espresso og la den avkjøle seg. Kle en liten langpanne eller brownieform (20x30 cm) eller en stor springform med bakepapir og smør den godt med smør eller formfett.

Knekk eggene i sjokolade og smørblandingen, ett og ett av gangen og rør godt mellom hver gang. Tilsett espressoen og pisk den godt inn. Sikt inn hvetemelet blandet med bakepulver og havsalt og vend det godt inn i røren. Hakk opp resten av sjokoladen og vend den inn til slutt. Sett ovnen på 160 °C og hell røren i den smurte formen.

Stek kaken i mellom tretti og førti minutter, den skal være stivnet på toppen. La kaken avkjøle seg i formen før du hvelver den ut og lar den avkjøle seg på rist. Del den i firkanter og sikt over litt melis før servering.