Biscotti med mørk sjokolade

Bakverk

Italienerne elsker sine biscotti, disse tørre kjeksene som kommer i mange varianter og som dyppes i kaffen før de nytes. Her er en oppskrift på dem med mørk sjokolade og pomeransskall, en ingrediens som i Norge har forsvunnet ut av de fleste matvareforretninger men som er å finne på apoteket. Pomerans er en sitrusfrukt i familie med appelsin og sitron men er anelse bitrere i smaken. Den er kjent i Persia (dagens Iran) fra omlag år 900 f. Kr og er verdsatt for sitt smaksrike skall som tørkes og brukes i både kaker og middagsretter.

Ingredienser

100 gr knust pomeransskall (kjøpes på apotek)

50 gr grovhakkede hasselnøtter

50 gr mørk sjokolade

250 gr hvetemel

en teskje bakepulver

en halv teskje havsalt

en halv teskje malt kardemomme

150 gr sukker

to store egg

to drøye spiseskjeer raps- eller solsikkeolje

et egg til pensling

Bland sammen alle de tørre ingrediensene og tilsett ett og ett egg av gangen. Rør godt mellom hvert. Tilsett oljen og bland det inn. Sett deigen kjøling i minst en halvtime og skru ovnen på 175 °C.

Del deigen i fire deler dryss litt mel på bakebordet, trill deigen til fire pølser på vel to cm i diameter. Legg de på bakeplate dekket med papir, pensle de med egg og stek de i omlag tjue minutter. Ta de ut og sku ned ovnen til 150 °C. La stengene avkjøle seg litt og skjær de i en cm tykke skiver godt på skrå. Legg de tilbake på bakeplaten og tørk de i ovnen i vel tjue minutter til de er lett gylne på snitteflaten.

La de avkjøle seg på rist og oppbevare de på et tett glass eller i en boks.