Biscotti d’Anice

Bakverk

biscotti-anice

Disse kjeksene er perfekte til kaffe, te eller varm kakao. De er elegante og svært lette å lage med en deilig smak av anis. I Italia er dette tradisjonsbakverk og de ekstra fine, slike som disse bakes ofte til jul. Siden de er såpass holdbare kan de lages i god tid og legger du de på en pent glass med sløyfe har du en utmerket vert- eller vertinnegave. Hele anisfrø finner du i de fleste krydderhyller eller på asiatiske markeder.

Ingredienser

to egg

frøene fra en vaniljestang

en dl sukker

2 1/2 dl hvetemel

to spiseskjeer maisenna

en teskje bakepulver

to teskjeer anisfrø

Sett ovnen på 175 °C og kle en liten langpanne med bakepapir, smør papiret og dryss på litt hvetemel og rist av det overflødige.Bland sammen egg, vanilje og sukker i en miksebolle og sett maskinen på lav hastighet. Øk hastigheten etterhvert til du når full speed- massen skal omtrent tredoble i størrelse.

Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland de forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott og vend inn anisfrø til slutt. Hell røren i langpannen og glatt den ut med en slikkepott eller en spatelkniv. La den steke i 20-25 minutter til den er lys gyllen og ganske fast i konsistensen. Løsne kaken langs kanten med en kniv og tipp den over på en skjærefjøl og skru opp ovnen til 190 °C

Skjær kaken i tre deler på langs med en brødkniv. Skjær så stykkene i skiver på omlag to cm. tykkelse og legg de på en tørr bakeplate med snitteflaten opp. Rist de i ovnen i omlag ti til tolv minutter og la kakene avkjøle seg helt på rist. Oppbevar biscotti i tett boks.