Bærbonanza-muffins

Bakverk

barbonanza

Jeg har ofte noen rester av frosne bær i fryseren etter å ha laget desserter el. og da åpner det seg en mulighet for å lage noen deilige amerikanske muffins som passer fint til en god kopp kaffe eller toddy når man føler behovet for noe søtt. Du bør alltid sørge for at bærene er frosne slik at de beholder all sin naturlige bærsaft og at den saften havner inni muffinsene og ikke i vasken.

Ingredienser

gir seks store muffins:

100 gr smeltet smør

en dl sukker

to egg

2 1/2 dl hvetemel

en teskje bakepulver

en dl kefirmelk

en teskje ekte vaniljeekstrakt

200 gr blandene frosne skogsbær

Sett ovnen på 200 °C og sett opp seks store papirformer i et stort muffinsbrett.

Smelt smøret og sett det til side for litt avkjøling. Finn frem en bakebolle og tilsett hvetemel, sukker og bakepulver og rør dette lett sammen. Tilsett de frosne bærene og vend de godt inn i melblandingen så de dekkes helt (dette forhindrer at de synker til bunns under steking).

Hell i kefirmelk, knekk i eggene, vaniljeekstrakten og avslutt med det smeltede smøret. Bruk en liten sleiv og rør alt lett sammen. Fordel deretter røren i formene og stek de i omlag 25-35 minutter. Sjekk med en kakenål at de er gjennomstekte. La muffinsene avkjøle seg en stund i formen før de vippes ut av brettet og settes på en kakerist for avkjøling.